Over

Informatie over Osteopathie Verschuren

Osteopathie Verschuren

Osteopathie Verschuren is een praktijk voor zowel volwassenen als kinderen, gevestigd in het Centrum voor Vitaliteit in Made ( Drimmelen ). Wij streven ernaar om u een zo goed mogelijke behandeling te geven, gericht op de oorzaak van úw klacht.

Uw osteopaat

Mijn naam is Ricardo Verschuren en ik ben geboren en getogen in Brabant. Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in het menselijk lichaam. Mede vanuit deze interesse ben ik osteopathie gaan studeren.

Ik begon mijn studie aan de International Academy of Osteopathy in Gent. Vervolgens maakte ik de overstap naar het Sutherland College in Amsterdam. Ik heb ervaring opgedaan bij verschillende praktijken, hetgeen ik nog altijd graag combineer met het werk in mijn eigen praktijk.

Het mooie aan osteopathie vind ik de sterke medische kennis, samen met een bredere kijk op het lichaam. Ik volg daarom ook regelmatig aanvullende opleidingen en bijscholingen.

Naast het behandelen van volwassenen, liggen mijn interesses ook bij het behandelen van baby’s en kinderen. Om mezelf hierin nog verder te verdiepen, heb ik de aanvullende 2-jarige opleiding Osteopathie bij kinderen gevolgd. Naar mijn mening is het belangrijk om jezelf te bekwamen in (de net even andere) behandeling van functionele klachten bij baby’s en kleine kinderen. 

Ervaring

Opleidingen

R

Osteopathie

College Sutherland

R

Osteopathie bij kinderen

International Academy of Osteopathy

Na- en bijscholingen

R

Functionele anatomie - theorie

Universiteit Gent

R

Functionele anatomie - dissectie

Universiteit Heidelberg

R

Osteopathie en Wetenschap

College Sutherland

R

Medische Basiskennis

SAIGA

Werkwijze

Bij Osteopathie Verschuren werken wij normaliter volgens onze vaste procedure.
Echter is ieder klachtbeeld anders. Om die reden maken wij voor al onze cliënten een persoonlijk behandelplan.

Gesprek

Uw consult begint met een kort gesprek waarin de klacht en mogelijk relevante omstandigheden worden besproken. Door het vertellen van noodzakelijke informatie, kan uw osteopaat vaak al een indruk van uw hulpvraag krijgen en kan er in veel gevallen al tijdens het eerste consult gestart worden met uw behandeling.

i

Onderzoek

Uw osteopaat zal een uitgebreid lichamelijk onderzoek uitvoeren, waarbij de nadruk zal liggen op de beweeglijkheid van de verschillende structuren binnen het lichaam. Na het onderzoek zal de osteopaat zijn bevindingen met u delen.

Behandeling

In de meeste gevallen zal de osteopaat uw klacht niet symptomatisch behandelen. De klacht zal geplaatst worden binnen de bevindingen uit het onderzoek, om zo te bepalen waar de daadwerkelijke oorzaak van uw klacht ligt. De behandeling zal volledig manueel (met de handen) uitgevoerd worden.

w

Advies

Omdat zaken als leefstijl, houding, stress of voeding ook een invloed op uw klacht kunnen hebben, kan (als u dat wenst) de osteopaat u hierover advies geven. Hierdoor kunt u ook zelf uw bijdrage leveren aan het verminderen of voorkomen van klachten.

Adres

Fresiaflat 1
4921 LA  Made

Telefoon

+31(0)6 33 74 01 37‬

Email

info@osteopathieverschuren.nl

l

Neem nu contact op

Neem nu vrijblijvend contact op om te horen hoe wij u met een persoonlijk behandelingsplan van dienst kunnen zijn.

Contactformulier (LET OP: Het contactformulier is tijdelijk buiten gebruik. Gelieve contact met ons op te nemen via de hiernaast vermelde contactgegevens)

13 + 10 =

Osteopathie Verschuren

Adresgegevens

Fresiaflat 1
4921 LA  Made
Nederland

Social media