Osteopathie Made – Drimmelen

Op zoek naar: Osteopathie in Made – Drimmelen ? Lees hier wat osteopathie is en hoe wij u verder kunnen helpen!

Osteopathie Made – Drimmelen

Wat is osteopathie 

Osteopathie is een therapie die zich voornamelijk richt op het behandelen van klachten die ontstaan zijn door vermindering of verlies van beweging in het lichaam.

Ons lichaam is continue in beweging. Dit zijn zichtbare bewegingen, zoals het bewegen van onze armen en benen, het draaien van ons hoofd, het knipperen van onze oogleden, etc. Maar er vinden ook heel veel onzichtbare bewegingen plaats, waarvan we ons vaak niet eens bewust zijn. 

Alle bewegingen binnen ons lichaam werken samen en dragen hierdoor bij aan onze gezondheid. Een verandering, vermindering of soms zelfs verlies van beweging in ons lichaam leidt in veel gevallen dan ook tot klachten.

Ons lichaam zal altijd zoeken naar compensaties, om ons dagelijks functioneren zo aangenaam mogelijk te maken. Er ontstaat dan een ketting aan compensaties die elkaar opvolgen, hetgeen uiteindelijk kan leiden tot pijn. Zo kan bijvoorbeeld het disfunctioneren van een bepaalde regio leiden tot klachten in een totaal andere regio.

Osteopathie Verschuren

Waarin verschilt het van fysiotherapie of chiropraxie? 

Sommige van dit soort klachten uiten zich vroeg of laat via het bewegingsapparaat (onze botten, spieren en gewrichten). Manuele therapieën als fysiotherapie of chiropraxie richten zich voornamelijk op het bewegingsapparaat. Osteopathie zal, naast het bewegingsapparaat ook de organen en schedel onderzoeken en indien nodig behandelen.

De osteopathie beschouwd het lichaam dan ook als een totale eenheid en richt zich op de oorzaak van de klacht. De structuren die de klacht veroorzaken en/of in stand houden, zullen behandeld worden.

Preventief

Osteopathie kan ook ingezet worden als preventieve behandeling. Zie het als een APK. Bij een preventief consult worden reeds aanwezige bewegingsverliezen behandeld, om te voorkomen dat deze leiden tot klachten. 

Osteopathie Made – Drimmelen 

Bent u op zoek naar Osteopathie in Made – Drimmelen ? Dan zijn wij u graag van dienst. Wij zijn een jonge en moderne praktijk, gevestigd in het Centrum voor Vitaliteit in Made.

 

Benieuwd wie de osteopaat is die u verder gaat helpen? Neem dan nu een kijkje op de pagina over ons:

Werkwijze

Bij Osteopathie Verschuren werken wij normaliter volgens onze vaste procedure.
Echter is ieder klachtbeeld anders. Om die reden maken wij voor al onze cliënten een persoonlijk behandelplan.

Gesprek

Uw consult begint met een kort gesprek waarin de klacht en mogelijk relevante omstandigheden worden besproken. Door het vertellen van noodzakelijke informatie, kan uw osteopaat vaak al een indruk van uw hulpvraag krijgen en kan er in veel gevallen al tijdens het eerste consult gestart worden met uw behandeling.

i

Onderzoek

Uw osteopaat zal een uitgebreid lichamelijk onderzoek uitvoeren, waarbij de nadruk zal liggen op de beweeglijkheid van de verschillende structuren binnen het lichaam. Na het onderzoek zal de osteopaat zijn bevindingen met u delen.

Behandeling

In de meeste gevallen zal de osteopaat uw klacht niet symptomatisch behandelen. De klacht zal geplaatst worden binnen de bevindingen uit het onderzoek, om zo te bepalen waar de daadwerkelijke oorzaak van uw klacht ligt. De behandeling zal volledig manueel (met de handen) uitgevoerd worden.

w

Advies

Omdat zaken als leefstijl, houding, stress of voeding ook een invloed op uw klacht kunnen hebben, kan (als u dat wenst) de osteopaat u hierover advies geven. Hierdoor kunt u ook zelf uw bijdrage leveren aan het verminderen of voorkomen van klachten.

Adres

Fresiaflat 1
4921 LA  Made

Telefoon

+31(0)6 33 74 01 37‬

Email

info@osteopathieverschuren.nl

l

Neem nu contact op

Neem nu vrijblijvend contact op om te horen hoe wij u met een persoonlijk behandelingsplan van dienst kunnen zijn.

Contactformulier (LET OP: Het contactformulier is tijdelijk buiten gebruik. Gelieve contact met ons op te nemen via de hiernaast vermelde contactgegevens)

10 + 1 =

Osteopathie Verschuren

Adresgegevens

Fresiaflat 1
4921 LA  Made
Nederland

Social media